Info

 

FESTIVAALIALUE

Sijainti
Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Yleisöporttia lähinnä oleva osoite on Parrukatu 2-4, 00540 Helsinki. Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Huomioikaa, että lipunluku- ja rannekekäytännöistä johtuen jonotusajat saattavat olla perjantaina verraten pitkiä.

Aukioloajat
Ilm. myöhemmin

Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista. Tarkat soittoaikataulut julkaistaan lähempänä festivaaliajankohtaa.

Ikäraja
Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja.

Saapuminen
Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Sörnäisten asemalle tai raitiovaunulla ”Kurviin” eli Vilhonvuoreen (mm. raitiovaunut 6T ja 7). Helsingin Rautatientorilta pääsee Suvilahteen myös esim. busseilla nro. 16, 55, 78. Metro liikennöi 2 tuntia normaalia pidempään, 20 min vuoroväleillä perjantaina ja lauantaina.

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole parkkitilaa autoille.
Lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee alueen välittömässä läheisyydessä Vilhovuorenkadulla. Omalla polkupyörällä saapuville ei valitettavasti ole varattu omaa vartioitua pyöräparkkia.

Helsingin taksin numero on 0100 0700. Kovasen taksipalveluita voi myös kysellä numerosta 0200 6060.

KARTTA
 
LIPUT

Lippuinfot LIPUT-sivulla:
http://tuska.fi/fi/liput

ELÄKELÄISLIPPUKIINTIÖ
Yli 65-vuotiaille eläkeläisille on varattu lippukiintiö. Eläkeläisliput noudetaan rannekkeenvaihtopisteeltä festivaaliviikolla. Pisteen sijanti ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Kiintiö on rajattu, joten kannattaa toimia heti alkuviikosta kun rannekkeenvaihto aukeaa.

ESTEETTÖMYYS

Liikunta- ja näkörajoitteiset
Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Saattaja ei tarvitse erillistä lippua. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoliasiakkaille.

MAJOITUS

Leirintä ja majoitus
Tuskassa ei ole "omia" majoitusjärjestelyjä. Helsingin majoitusvaihtoehtoja löytyy mm. Googlesta.

Ainoa lähistöllä oleva leirintäalue sijaitsee Rastilassa metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Sörnäisten tai Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille. Alueelta voi toki lentää kesken juhlan ulos, jos onnistuu käyttäytymään liian huonosti.

TURVALLISUUS

Turvatarkastus
Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta ilmoitetaan myöhemmin. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Kielletyt esineet, aineet ja asiat
Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta EI esiintymislavojen edessä.

Video- ja valokuvaaminen
Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Tupakointi alueella
Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, sekä sisätiloissa. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

Ensiapu & sairaanhoito
Alueella on ensiapupiste, joka on merkitty pohjakarttaan ja Tuska-appiin. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

Lähin apteekki löytyy Sörnäisistä, osoitteesta Hämeentie 58 00500 Helsinki. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

PALVELUT

Ruoka ja juoma
Alueelta löytyy ruokamyyntipisteitä moneen makuun, sekä Black Dining à la carte -ravintola (ennakkovaraukset tableonline.fi). Juomavesipisteet on merkitty alueen pohjakarttaan vaaleansinisellä pisaran kuvalla.

Appsit
Tuskan älypuhelinsovellukset tulevat ladattaviksi myöhemmin.

Alepa-kontti
Alueella on Alepan konttikauppa, josta löytyy normaalihinnoin kaikki tarvittavat festivaalieväät ja -tarvikkeet.

Pullonkeräys- ja kierrätys
Alueella on festivaalin toimesta järjestetty pullonkeräys, jonka tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Alueelta löytyy jäteastioita, joten lajittelethan jätteesi, kiitos!

Löytötavarapiste
Festivaalin löytötavarapiste sijaitsee pääportilla narikan ohessa. Mikäli löydät alueelta jotain arvokkaan oloista, voit toimittaa sen löytötavarapisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Jos hukkaat jotain, käy kysymässä sitä löytötavarapisteeltä. Tapahtuman jälkeen noutamatta jääneet löytötavarat toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.

Nimikirjoitukset
Alueella tulee olemaan nimmaripiste. Yksityiskohdat ja aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Telttasauna
Ilm. myöhemmin.

MAKSUTAVAT

Maksutavat
Tuskassa toimivat kaikki maksuvälineet; mobiilimaksaminen, luotto- ja debit-kortit sekä käteinen. Festivaali suosittelee käyttämään digitaalista rahaa.

KUMPPANIT

 

 

Esimerkillistä ennakkolipunmyyntiä.

www.lippu.fi

 

Asenne on Rock, niin ihanan rock! Tuskan mainstagen valtias ja Suomen kirkkaasti ykkösin radiokanava!

www.radiorock.fi

Esimerkillistä lipunmyyntiä.

www.ticketmaster.fi

Esimerkillistä lipunmyyntiä.

www.tiketti.fi

 

 

 

 

Symphony X
Threshold